Senca tvoj'ga psa

(Pesmi Jacquesa Brela v interpretaciji Branka Završana)

gledališko-glasbena monodrama za potojočega igralca in tri glasbenike


Neumnost je lenoba. Neke vrste špeh okrog srca in okoli možganov.

Jacques Brel (1929–1978), belgijsko-francoski skladatelj, pevec, pesnik in igralec, je avtor sugestivne poezije in metaforike, ki nas vabi v občutljivi labirint doživljanja življenja. Kot poslušalci tudi sami postajamo junaki njegovih zgodb, ki se stapljajo z našimi izkušnjami in doživetji. Z Brelovo zapuščino so se spopadali različni glasbeni ustvarjalci 20. stoletja, z legendarno Ne me quitte pas (v Završanovem prevodu Saj ne boš kar šla) med drugim Marlene Dietrich, Mireille Mathieu, Nana Mouskouri, Natacha Atlas in Sting. Igralec Branko Završan nam bo šestnajst Brelovih šansonov približal v svojem prevodu in interpretaciji.

Produkcija: avtorji in Slovensko mladinsko gledališče

Predstava je nastala v okviru Festivala francosko-slovenske pomladi in v sodelovanju s Francoskim inštitutom Charles Nodier v Ljubljani.

Pokrovitelj dogodka v Linhartovi dvorani je Založba Didakta, ki bo ta večer podelila tudi nekaj glasbenih zgoščenk in odličnih knjig.

REZERVACIJA KART: vsak delovnik med 8. in 15. uro ter eno uro pred vsako gledališko in filmsko predstavo (04 537 29 00) PRODAJA KART: Linhartova dvorana eno uro pred vsako gledališko in filmsko predstavo.

CENA: 14 EUR

Po koncertu sledi tudi pogovor z ustvarjalno ekipo na dvorišču Linhartove dvorane in Kavarne Kino, kjer si boste lahko privoščili kozarec rdečega vina ob soju sveč in francoskega vzdušja.  


nedelja, 18. junij. ob 20:30

Informacije in rezervacije

vsak delavnik med 8:00 in 14:00:
04 537 29 00


Blagajna odprta

uro pred vsako prireditvijo


Facebook Prijavite se na e-novice
Za vrtce in šole
Naš mesečnik
O nas
Ceniki
Tehnični podatki
Javne objave
PONOSNI
ČLANI
PARTNERJI
IN PODPORNIKI
Pravno obvestilo
Uredništvo strani
Izdelava: MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?