KinoGore

Človek delfin

dokumentarni film
78 min
Režija: Lefteris Charitos
Igrajo/glasovi: Jacques Mayol, Jean-Marc Barr, Umberto Pelizzari


Tokrat vam v programu KinoGore predstavljamo globine morja, navdihujoč dokumentarec o Jacquesu Mayolu, prvem potapljaču, ki se je z enim samim vdihom spustil sto metrov globoko. Bil je športnik, filozof in pustolovec, ki je potoval po vsem svetu in širil zavedanje o človekovi duhovni povezanosti z morjem in delfini. Ob pripovedi Jean-Marca Barra, igralca, ki je Mayola upodobil v filmu Velika modrina, odpotujemo v ZDA, na Japonsko, v Italijo, Francijo, Grčijo in na Bahame, kjer srečamo Mayolove najbližje prijatelje in sorodnike ter vodilne svetovne potapljače na dah. Film ob pomoči redkega arhivskega gradiva, intimnih pričevanj in osupljivih podvodnih posnetkov naslika portret moža, ki je preizkušal meje lastnega telesa v upanju, da bo ponovno našel človekovo izgubljeno vez z naravo in njegovim notranjim jazom.

V nedeljo vas vabimo, da se nam pridružite tudi v navidezni resničnosti, ko se boste lahko z VR očali tudi sami potopili v veliko modrino podvodnega sveta.
Po filmu vabljeni na pogovor s podpredsednico društva Morigenos, ki se skupaj z ostalimi člani društva skozi znanstveno raziskovanje in izobraževanje zavzemajo za varstvo morja in njegovih prebivalcev, Polono Kotnjek in Samom Jerankom, aktualnim svetovnim podprvakom prostega potapljanja in 15x državnim rekorderjem, ki je v svetu priznan kot vrhunski strokovnjak na področju adaptacije telesa na velike globine. Pridite in še vi poiščite delfina v sebi. 
nedelja, 4. februar ob 19:00

Informacije in rezervacije

vsak delavnik med 8:00 in 14:00:
04 537 29 00


Blagajna odprta uro pred vsako prireditvijo

Facebook
Za vrtce in šole
Naš mesečnik
O nas
Ceniki
Tehnični podatki
Javne objave
PONOSNI
ČLANI
PARTNERJI
IN PODPORNIKI
Pravno obvestilo
Uredništvo strani
Izdelava: MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?