Balada o Sneguročki

glasbeno-literarni dogodek

75 min

Zdaj, ko smo po dolgi zimi končno spet začutili pomlad, vam ob njenem sramežljivem začetku ponujamo prav posebno glasbeno doživetje. Na Linhartovem odru bo zazvenela najlepša od baladnih izpovedi Svetlane Makarovič, svetlo-temačna pravljica o Sneguročki, zgodba o silni bridkobi in grozi pa obenem neizmerni lepoti, hrepenenju in razočaranju ... Zgodba, ki se konča z nežnim darilom ruske zime.

Bolečina in lepota. Balada.

Knjiga in zgoščenka z zvočnim zapisom recitala Balada o Sneguročki je edinstveno literarno-glasbeno delo, kakršnega v Sloveniji še nismo doživeli, saj se vrhunska dramska interpretacija kongenialno spoji s prečudovito glasbo, ki se dotakne najglobljega in najbolj skritega kotička človeške duše.

Nenavadni spoj govorjenega in melodičnega je darilo najžlahtnejšemu, najzahtevnejšemu občinstvu: ob zgodbi bodo zaživele in se iskrile čudovite ruske baladne pesmi v izvedbi virtuoznega Mar Django Quarteta pod vodstvom Vitalija Osmačka.

Lepo vabljeni na vrhunski literarno-glasbeni preplet Svetlane Makarovič (pripoved), Vitalija Osmačka (akustična kitara in vokal), Saše Olenjuka (akustična kitara in vokal), Matije Krečiča (violina in mandolina) in Nikole Matošića (kontrabas).


Pravljica pa se rojeva v časih iz gorja,

iz krivic, solza, obupa in ponižanja,

a vse hudo se pozabi, le brezskrbno spite,

saj ne veste, kaj vas čaka, ko se prebudite.

Spite, mali, spite, mali, bajuški baju.

Svetlana Makarovič


CENA VSTOPNICE je 13 EUR, zagotovite si jo lahko z rezervacijo vsak delovnik od 8. do 15. ure ali z nakupom na blagajni Linhartove dvorane eno uro pred vsako prireditvijo.

ponedeljek, 9. april ob 19:30

Informacije in rezervacije

vsak delavnik med 8:00 in 14:00:
04 537 29 00


Blagajna odprta uro pred vsako prireditvijo

Facebook
Za vrtce in šole
Naš mesečnik
O nas
Ceniki
Tehnični podatki
Javne objave
PONOSNI
ČLANI
PARTNERJI
IN PODPORNIKI
Pravno obvestilo
Uredništvo strani
Izdelava: MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?