Gorenjski komedijanti

Blaznost igre - ZARADI BOLEZNI V ANSAMBLU PREDSTAVA ODPADE


KUD Franc Kotar Trzin, 95. sezona
Režija: Sebastjan Starič
Igralci: Ana Cimperman, Gabrijel Gales, Aleksandra Kmetič, Tina Lipovec, Jure Strmljan, Matija Šmuc Veronika Weixler Anže Zupanc


Ste se kdaj vprašali, če so sanje dober material za pogovor? Tiste, do konca čudaške in nepredvidljive? Mogoče ne. Pa so sanje material za dramski tekst? Seveda! In to dober, kot je z dokazal Nebojša Pop Tasić. 
Tasić je kar dvajset let lastnih nočnih mor prelil v tekst Blaznost igre (2010), ki so ga igralci domačega KUD Franc Kotar vzeli za svojega in ga v teh mesecih postavili na oder pod režijsko taktirko Sebastjana Stariča. Blaznost igre je intimno besedilo, ki se ukvarja z raziskavo prostora igre in to je izziv, ki ga je gibalna skupina Hlodi pogumno zagrizla.
V predstavi se vrstijo prizori banalnih, pretresljivih, apokaliptičnih, zabavnih... (še in še pridevnikov bi jim lahko pripisali - razen enega: normalnih) sanj. In človek, ki je razčlovečen, razcepljen, debilen, psihotičen, patetičen, brezizhoden, altruističen, ponosen, osramočen, trpinčen... stoji na sredi. Spi, sanja in igra naprej. 

Nebojša Pop Tasić, igralec, scenarist, dramaturg, režiser in še marsikaj, je plodovit umetnik, ki od leta 1992 živi in dela v Sloveniji in čigar umetnost ni ostala neopažena, saj je dobitnik mnogih slovenskih in mednarodnih nagrad. Kot dramaturg veliko sodeluje z velikimi imeni med slovenskimi režiserji, kot sta na primer Vito Taufer in Jernej Lorenci. Tokratno sodelovanje s trzinskim KUD-om je poleg avtorstva teksta Blaznost igre tudi v njegovi dramaturški pomoči.

Sebastjan Starič, katerega prva režija na naših odrskih deskah je bila z matičkom nagrajena predstava Grenki sadeži pravice (2016), je igralec, koreograf, režiser, mentor in plesalec. Za nekatere kontroverzna predstava Republika Slovenija, v kateri je igral in katere osnovni zaplet sega nedaleč od meja naše občine (»afera Depala vas« iz leta 1994) je na 51. Borštnikovem srečanju prejela nagrado po presoji žirije za angažirano gesto ob 25. obletnici države, na 47. tednu slovenske drame pa Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev festivala. 
sreda, 5. junij. ob 20:00

Informacije in rezervacije

vsak delavnik med 8:00 in 14:00:
04 537 29 00


Blagajna odprta uro pred vsako prireditvijo

Facebook
Za vrtce in šole
Naš mesečnik
O nas
Ceniki
Tehnični podatki
Javne objave
PONOSNI
ČLANI
PARTNERJI
IN PODPORNIKI
Pravno obvestilo
Uredništvo strani
Izdelava: MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?